Bærekraft / Våre daglige bærekraftstiltak


Våre daglige bærekraftstiltakScanox ønsker å ha et bærekraftig forbruk. Vi har hatt omfattende gjennomganger av hvordan vi arbeider, våre prosesser, våre produkter, og vårt eget forbruk. Vi er opptatt av bærekraft, og vi ønsker å forbedre oss kontinuerlig.


I denne artikkelen ønsker vi å gi eksempler på hvordan vår daglige drift har blitt endret de siste årene, de nyeste først.


2023

I januar 2023 lanserte vi resirkulert plast til vår maling. Først ut var tre nylanseringer, og flere skal komme. Vi ønsker å bruke mest mulig resirkulert plast, og da trenger vi hjelp. Vi håper at alle sender all brukt plast til gjenvinning.

2022

I 2022 har vi etablert EPD på flere av våre produkter. EPD er en forkortelse for Environmental Product Declaration. Dette er en miljødeklarasjon, et kortfattet dokument som oppsummerer miljøprofilen til en spesifikk maling på en standardisert og objektiv måte.

Våre EPD’er kan lastes ned fra epd-norge.no2021

I 2021 fokuserte vi på hvordan vi kunne forbedre kommunikasjonsmateriellet i butikk. Vi fant flere forbedringsmuligheter.

Hvor skal vi kaste fargeprøver fra fargebaren? Slike fargechips har faktisk maling på seg for å vise den nøyaktige fargen du får. Selv om malingen legges på papir, må slike chips legges i Restavfall når du er ferdig med de. I 2021 fikk vi merket alle fargechips med rett avfallssymbol for Restavfall.

Alle fargekart gikk i 2021 over til å ha trykte fargeprøver i stedet for «lameller». De gamle «lamellene» bestod av en malingsfilm, og dermed måtte fargekart tidligere legges i restavfall etter bruk. Men fra og med 2021 bestemte vi at alle fargekart skulle ha trykte fargeprøver. Dermed kan de nå legges til Papiravfall etter bruk. Enklere for deg, og bedre for naturen!

Ønsker du en fargeprøve som du er helt trygg på er 100% korrekt fargegjengivelse, anbefaler vi at du henter de konkrete fargechipsene i en butikk nær deg.2020

I 2020 fjernet vi nesten 5 tonn plast! Tidligere måtte vi bruke mye plast for å holde malingspann stabile under transport. I 2020 endret vi måten vi pakket pallene. Det høres jo enkelt ut nå i ettertid – men før 2020 ble dette ansett som veldig vanskelig. Resultatet er at vi nå årlig bruker fem tonn mindre plast enn tidligere, hvert eneste år!Resirkulerbare malingsspann

Alle våre spann er 100% resirkulerbare. Vi vet ærlig talt ikke når vi fikk dette – fordi vi har tatt det som en selvfølge i MANGE år. Vil du hjelpe oss med å sende brukte spann tilbake til nye plastspann? Se her hvordan du kan bidra.2002

Vi lanserte Butinox Futura – malingen for framtiden.

Bærekraft kan være temmelig komplisert. Men det finnes et par tommelfingerregler, f.eks. at det vil lønne seg å ta vare på det vi allerede har. Og at jo sjeldnere vi benytter kjemikalier som utendørsmaling, jo bedre er det. I 2002 lanserte vi en maling med 12 års garanti. Nå har vi hatt farge- og glansgaranti i mange år, og har bevist at malingen faktisk varer så lenge.

Vi anbefaler den malingen som varer lengst – fordi godt og sjeldent vedlikehold beskytter din bolig.


Les mer om bærekraft

Tilbake til bærekraft-siden