Bærekraft / Bærekraft gjennom langvarig vedlikehold og resirkulert emballasje – Butinox Futura


Bærekraft gjennom lange vedlikehold og resirkulert emballasje – Butinox FuturaVår maling er et viktig element i vedlikehold, og dermed få din bolig til å vare så lenge som mulig. Husets fasade må vedlikeholdes for å beskytte mot sol, vær og vind. Samtidig er det gjerne slik at jo sjeldnere vi benytter kjemikalier som maling og vaskemidler, jo bedre er det.


I 2023 lanserte vi Butinox Futura Selvrensende Grunnmur. Endelig en grunnmursmaling som lar regnet vaske grunnmuren ren. Den har 12 års garanti på farge og glans, og kommer med minimum 60% resirkulert emballasje.


Eksteriørmaling med 16 års varighet!

I 2022 lanserte vi Butinox Futura 16 – en selvrensende eksteriørmaling med 16 års garanti på farge og glans!

Se mer her: butinoxfutura.no
Butinox16_24

I 2022 lanserte vi nyheten Butinox Futura 16.Hvorfor er 16 års garanti på farge og glans viktig?

Maling og vaskemidler, selv de som har en positiv effekt på beskyttelse, bør brukes så sjeldent som mulig. Vi anbefaler minimum to fyldige strøk av Butinox Futura 16, for å beskytte treverket til boligen din på aller beste måte.

Maling og vask medfører utslipp av kjemikalier og CO2. Ved å velge maling med selvrensende egenskaper og lange vedlikeholdsintervaller begrenses miljøpåvirkningen som oppstår ved forbruk og utslipp av vann, vaskemidler, maling og påførings- og tildekkingsutstyr, samt transport til og fra butikken. Vi anbefaler derfor å velge en selvrensende maling med opptil 16 års vedlikeholdsintervall neste gang huset skal vedlikeholdes utvendig. Velg maling som varer!

Vi oppfordrer til å redusere antall bilturer ved å kjøpe rett mengde maling ved første besøk. Prøv malingskalkulator.no for å se hvor mye maling du trenger til ditt prosjekt!

Det er også viktig å resirkulere brukt emballasje. Les artikkelen «Slik behandler du brukte malingsspann«.


Velg maling som varer!


I 2016 lanserte vi Butinox Futura Selvrensende Maling. Den er som navnet tilsier Selvrensende og gir en hydrofil malingsfilm der skitten renner av med regnet. Og den har selvfølgelig også 12 års garanti. Nå har vi mange kunder som bekrefter at Butinox Futura Selvrensende holder huset rent og pent etter et regnskyll – og dermed langt mindre bruk av vaskemidler.

I 2002 lanserte vi Butinox Futura Maling, og fra 2004 kunne vi gi hele 12 års garanti. Nå har vi hatt farge- og glansgaranti i mange år, og har bevist for hele markedet at malingen faktisk varer så lenge.


Vår kjemikaliebruk

Vi bruker trygge kjemikalier hvor nytte er nøye vurdert opp mot eventuelle negative miljøeffekter. Det er strenge regler for bruk av kjemikalier, både fra EU og norske myndigheter. Men vi strekker oss lenger i Scanox. Vi skal til enhver tid bruke kjemikalier hensiktsmessig og har derfor grundige prosesser for å vurdere ny kunnskap om eventuelle negative effekter. Når vi utvikler nye malinger, har vi utførlige og lange prosesser der vi tester både i eget laboratorium og utendørstester i utfordrende klimatiske miljøer. Vi oppfordrer dessuten til at andre tester våre malinger og ønsker tilbakemeldinger. Vi tester naturligvis om den ønskede positive effekten oppnås ved malingen, men vi overvåker også eventuelle negative effekter og gjør korrigeringer.


Alle våre malinger, beiser, lakker og oljer, både de som er helt nye og de som har vært på markedet i mange år, blir nøye vurdert og korrigert.

Vi har noen enkle regler innen bærekraft. I en sirkulær økonomi må produktene vare så lenge som mulig, repareres, oppgraderes og i større grad brukes om igjen. Les mer om sirkulær økonomi her: miljodirektoratet.no

Vi er opptatt av miljøet og Butinox Futura sine fasademalinger har godkjent Miljømerket Svanen. Vi har også EPD som viser miljøpåvirkningen ved å produsere malingen. Se EPD-er her.


Vi bruker trygge kjemikalier som har stor, positiv effekt.

Les mer om bærekraft

Tilbake til bærekraft-siden